A keleti szőnyegek értékmérője

Számos esetben találkozhatunk olyan weboldalakkal, amelyek hajlamosak kiemelni és felértékelni egy-egy a keleti szőnyegekre jellemző tulajdonságot, mint mindennél fontosabb paramétert. 20 éves gyakorlati tapasztalatom alapján az érdeklődők többsége ezen sugallt és kiemelt fontosságúnak hitt paraméterekre kérdez rá leginkább és ezeket összevetve próbálja a szőnyegek értékét egymáshoz hasonlítani.

c67aee28281c47917674

Így első sorban leginkább a csomószámra, csomósűrűségre koncentrálnak az érdeklődők és ez alapján, illetve a szőnyegméretek alapján próbálnak összehasonlításokat végezni. Bármennyire is jó lenne ennyire leegyszerűsíteni ezt a kérdést és ezzel a vásárlók döntését megkönnyíteni, ezen az úton nagyon téves következtetésekhez juthatunk.

Mégis – anélkül, hogy szakmailag nagyon elmélyülnénk ebben a kérdésben – támpontot szeretnék adni a minimálisan figyelembe veendő alapvető jellemzőkről. Elsősorban a kézi csomózású szőnyegeknél természetesen nagyon fontos a fonalrendszer alapanyaga (gyapjú fajták, gyapjú minőség), a csomózás technikája és sűrűsége, a mintázat, a motívumvilág, a színezés, a szőnyeg származása és kora. Azonban ezeknek az alapjellemzőknek is olyan számtalan kombinációja létezik, amely miatt mindenképpen érdemes szakember segítségére hagyatkozni.

prague ariana carpets 3-resize_ariana-carpets-persian-carpets

Éppen ezért rendkívül fontosnak tartom a bizalom megteremtését az eladó és a vásárló között. Jómagam rendkívül büszke vagyok rá, hogy az immár 20 éve Buda szívében működő Kabiri Szőnyegházból kizárólag elégedett vásárlók, érdeklődők távoztak, még akkor is ha első látogatásuk alkalmával nem mindig találták meg azonnal álmaik szőnyegét.

Nézzen körül webshopunkban is:

http://www.kabiriszonyeghaz.hu/

Szeretne elsőként értesülni a legújabb híreinkről és linformációinkról?

Cikkeink hasonló témában

AZ interjú

Ez nem mese, ez a valóság!!

Közel-Keleten a Szőnyegek Élnek.

Ezek érdekelhetnek még

Ez is érdekes lehet

E-havi nyomtatott PR cikkeink

×
×

Cart