Fejezetek a keleti szőnyeg igaz történetéből IX.

A keleti szőnyeg valódi szépsége annak tökéletes egyediségében rejlik. Ugyanakkor a fellelhető stílusok és színek választéka olyan széles, hogy teljes mértékben biztosra vehető, hogy meg fogjuk találni pontosan azt, amit keresünk. Egy igazán jó szőnyeg biztos, hogy egész életünket végigkíséri és elég drága ahhoz, hogy a vásárlásra elég időt és energiát fordítsunk.

A keleti szőnyeg valódi szépsége annak tökéletes egyediségében rejlik. Ugyanakkor a fellelhető stílusok és színek választéka olyan széles, hogy teljes mértékben biztosra vehető, hogy meg fogjuk találni pontosan azt, amit keresünk. Egy igazán jó szőnyeg biztos, hogy egész életünket végigkíséri és elég drága ahhoz, hogy a vásárlásra elég időt és energiát fordítsunk. A díszítendő szobával összefüggésben kell a színeket, méretet, mintákat szemügyre venni, hogy illeszkedjenek egymáshoz. 

3195_2-1.jpg
844611c1f4a43ec16e9c343b970ba39f

Fontosak a szoba arányai, mekkora a belmagassága? Természetes fény árad-e be vagy inkább sötét? Bármilyenek is legyenek a főbb jellegzetességek, azok ismeretében el kell dönteni, hogy  kiegészíteni vagy éppen ellenpontozni akarjuk a szőnyeggel, Általánosságban: a gazdagon díszített,városi műhelyekben készült szőnyegek jól illenek az antik bútorhoz; a modern szobákban inkább az élénk színű, harsány, absztrakt mintázatú szőnyegek mutatnak jól. Soha ne vásároljunk szőnyeget pusztán azért, mert illika függönyhöz! A függöny élettartama 10-15-év lehet, míg egy jól karbantartott szőnyeg kitart mellettünk életünk végéig, tehát csak olyat válasszunk, amelyik önmagáért tetszik. 

Bár a vásárlás legfontosabb szempontja a látvány, a szín, a minta, a méret, de nem hagyható figyelmen kívül, hogy a szőnyegnek mennyi igénybevételt kell elviselnie. Ha az pld. az előszobába kerül, nem árt erős gyapjú szőnyeget választani. A méret további fontos szempont. Ha az ebédlőben helyezünk el szőnyeget, vigyáznunk kell, hogy elég széles legyen: a székeket úgy lehessen hátrahúzni, visszafelé tolva ne kapják fel a széleket. Az is fontos, hogy mi van a szőnyeg alatt: fa, kőlap vagy csiszolt padló tetszetős háttere a keleti szőnyegnek, ám fontos, hogy csúszásgátló gumi felülettel béleljük alá a szőnyeget. A keleti szőnyegek fali dísznek is alkalmasak. Fontos, hogy legalább 5 évenként tisztítassuk. hogy elejét vegyük az egyenlőtlen kopásnak: rendszeresen forgatni kell. 

Ha szeretnél ilyen és hasonló híreket kapni, iratkozz fel: 

[sa-form listid=”93743″ formid=”176559″]

Szeretne elsőként értesülni a legújabb híreinkről és linformációinkról?

Cikkeink hasonló témában

AZ interjú

Ez nem mese, ez a valóság!!

Közel-Keleten a Szőnyegek Élnek.

Ezek érdekelhetnek még

Ez is érdekes lehet

Az ókori “világbirodalmak I.rész

×
×

Cart