Sikersztori a Krisztina körúton

Harmónia, nyugalom, melegség, otthonosság. Ez az, amire a legtöbben vágyunk. Ki gondolná, hogy mindezeket akár egy keleti szőnyeg is meg tudja adni az embernek?

ITT VENDÉG A VÁSÁRLÓ

A Krisztina körúti Kabiri Szőnyegáruház sikertörténete nem ma kezdődött. Az üzlet már 20 éve veszi le a lábáról a visszatérő és az újonnan érkező vendégeket. Szándékosan nem „vásárló” kifejezéssel illetik a dolgozók a betérőket, úgy bánnak ugyanis velük, mintha vendégségbe érkeztek volna: egy csésze kávé vagy tea mellett a több ezer, kézzel csomózott, kisebb-nagyobb szőnyeget mutatják be az érdeklődőknek.

_B0RS8688

FILMEKBEN IS SZEREPELTEK A SZŐNYEGEK

Az elmúlt két évtizedben olyan ismert hírességek és intézmények is a Kabiri Szőnyegáruház mellett tették le a voksukat, mint Csiszár Jenő, Nacsa Olivér, vagy mint a Korda Filmstúdió és a Művészetek Palotája – mesélte el a tulajdonos, Jamal Abdul Naser. A szervezetek nem egy életre vették a szőnyegeket, hanem bérelték, mert erre is van lehetőség. – „Nálunk nemcsak vásárolni lehet, hanem tisztíttatni, rojtozni, restaurálni is, de ha valaki tanácsadásra vágyik, az is megoldható”– mesélte Jamal. Elárulta továbbá, hogy aki nem tud azonnal, az üzletben dönteni, kérheti azt is, hogy két-három darabot kiszállítsanak, így a leendő vevő megnézheti, melyik illik leginkább az otthonához, vagy éppen az irodájába. Végül azt hagyják ott, amelyik a legjobban tetszik a vásárlónak. Ilyen szolgáltatást nem találni mindenhol. – „Nem csak családi házakba vásárolnak. Volt már olyan jogász vevőnk is, aki a mi szőnyegünkkel szerette volna elérni, hogy otthonosabbá varázsolja az irodáját az ügyfeleknek”– magyarázta az igazgató.

_B0RS8707

SZORGOS HÖLGYEK MUNKÁJA

A keleti szőnyegeket mind a mai napig kézzel csomózzák, egy 126 x 166 centiméteres darabon például több mint 3 hónapig dolgoznak az asszonyok. Azt, hogy mi kerül az üzletbe, csakis Jamal dönti el, aki személyesen utazik el Pakisztánba vagy éppen Afganisztánba, hogy a saját szemével győződjön meg a minőségről. Az üzletben találunk iráni és türkmén mestermunkákat is. – „Abszolút megfizethető áron adjuk a szőnyegeket és azokat a vevőket is igyekszünk kiszolgálni, akik a kedvezőbb árfekvésű, gépi darabokat keresik. Ráadásul most minden darabot féláron szerezhetnek be”– hívta fel az akcióra a figyelmet Jamal. Az 1995 óta sikeresen működő Kabiri Kft. mottója magáért beszél: az ár zuhan, az érték marad.

_B0RS8696

  • Varázsszőnyeg csak a mesékben létezik, az viszont nem mese, hogy több mint 3000 darab közül lehet válogatni Jamal budapesti üzletében.
  • Az üzletvezető szerint az első és legfontosabb a vevő, ezért attól sem zárkózik el, ha valaki alkudni szeretne. A Krisztina körút 11. szám alatti üzletében még ezt is megtehetjük, így jóval olcsóbban is magunkénak tudhatunk egy-egy különlegességet.
  • Nincs két teljesen egyforma szőnyeg, így kizárt, hogy valaki a sajátjának másolatát máshol megtalálja.

Szeretne elsőként értesülni a legújabb híreinkről és linformációinkról?

Cikkeink hasonló témában

A CSOBI ZIEGLER TÖRTÉNETE RÖVIDEN

AZ interjú

Ezek érdekelhetnek még

Ez is érdekes lehet

Nem hagyjuk a KABIRI® MÁRKÁT bitorolni!

×
×

Cart

Regisztráljon a kedvezményekért!

Legyen Ön is a Kabiri család tagja! Készítsen felhasználót, és értesüljön elsőként a legújabb ajánlatainkról, kedvezményeinkről, és egyéb híreinkről!